Předmět: Technologická cvičení II

« Zpět
Název předmětu Technologická cvičení II
Kód předmětu TUTP/TK8TE
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Volitelný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Adámek Richard, Mgr. Ph.D.
  • Pachlová Vendula, doc. Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
1. Bezpečnost práce. 2. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků I. 3. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků II. 4. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků III. 5. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků IV. 6. Zpracování surovin rostlinného původu I. 7. Zpracování surovin rostlinného původu II. 8. Zpracování surovin rostlinného původu III. 9. Zpracování surovin rostlinného původu IV. 10. Zpracování masa a výroba masných výrobků I. 11. Zpracování masa a výroba masných výrobků II. 12. Zpracování masa a výroba masných výrobků III. 13. Zpracování masa a výroba masných výrobků IV. 14. Vady výrobků a jejich příčiny.

Studijní aktivity a metody výuky
  • Domácí příprava na výuku - 52 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 8 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků
Odborné dovednosti
Vyrobit vybrané výrobky mléčného, masného a rostlinného původu.
Vyrobit vybrané výrobky mléčného, masného a rostlinného původu.
Predikovat změny produktu na základě změny surovinové skladby.
Predikovat změny produktu na základě změny surovinové skladby.
Provést senzorické hodnocení vyrobených produktů.
Provést senzorické hodnocení vyrobených produktů.
Zhodnotit vhodnost surovinové skladby a případně navrhnout obměnu.
Zhodnotit vhodnost surovinové skladby a případně navrhnout obměnu.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Laborování
Laborování
Praktické procvičování
Praktické procvičování
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Doporučená literatura
  • Návody ke cvičením.
  • EDWARDS, W.P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.
  • FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub., 2008. ISBN 9781845690502.
  • LAW, B.A., TAMIME, A.Y. Technology of Cheesemaking. 2nd Ed. Malden: Blackwell, 2010. ISBN 9781405182980.
  • RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
  • TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. Yoghurt - Science and Technology. 3rd Ed.. CRC Press, 2007.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr