Předmět: Oborový seminář II

« Zpět
Název předmětu Oborový seminář II
Kód předmětu TUTP/TK2S2
Organizační forma výuky Seminář
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Polášek Zdeněk, MVDr. Ph.D.
  • Pachlová Vendula, doc. Ing. Ph.D.
  • Gál Robert, Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Cílem předmětu je seznámit studenty s prostředím výuky na Fakultě technologické UTB ve Zlíně a dále s aktuálními problémy potravinového řetězce. Na seminářích jsou rovněž diskutována témata z oblasti vědy a výzkumu probíhajícího na FT a nových potravinářských trendů.

Studijní aktivity a metody výuky
  • Účast na výuce - 4 hodiny za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 26 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
popsat základní problémy potravinářského řetězce popsat nové potravinářské trendy
popsat základní problémy potravinářského řetězce popsat nové potravinářské trendy
Odborné dovednosti
Diskutovat o problematice obilných výrobků.
Diskutovat o problematice obilných výrobků.
Diskutovat o problematice mléčných výrobků.
Diskutovat o problematice mléčných výrobků.
Diskutovat o problematice masných výrobků.
Diskutovat o problematice masných výrobků.
Diskutovat o problematice cukrovinek.
Diskutovat o problematice cukrovinek.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Odborné dovednosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Systematické pozorování studenta
Systematické pozorování studenta
Rozhovor
Rozhovor
Doporučená literatura
  • Dle doporučení vyučujícího.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr