Vyučující
|
-
Kratochvílová Alena, Ing.
-
Lazárková Zuzana, doc. Ing. Ph.D.
-
Šenkýřová Jana, Ing. Ph.D.
-
Pachlová Vendula, doc. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Bezpečnost práce. 2. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků I. 3. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků II. 4. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků III. 5. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků IV. 6. Zpracování surovin rostlinného původu I. 7. Zpracování surovin rostlinného původu II. 8. Zpracování surovin rostlinného původu III. 9. Zpracování surovin rostlinného původu IV. 10. Zpracování masa a výroba masných výrobků I. 11. Zpracování masa a výroba masných výrobků II. 12. Zpracování masa a výroba masných výrobků III. 13. Zpracování masa a výroba masných výrobků IV. 14. Vady výrobků a jejich příčiny.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Domácí příprava na výuku
- 32 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 28 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků |
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků |
Odborné dovednosti |
---|
Vyrobit vybrané výrobky mléčného, masného a rostlinného původu. |
Vyrobit vybrané výrobky mléčného, masného a rostlinného původu. |
Predikovat změny produktu na základě změny surovinové skladby. |
Predikovat změny produktu na základě změny surovinové skladby. |
Provést senzorické hodnocení vyrobených produktů. |
Provést senzorické hodnocení vyrobených produktů. |
Zhodnotit vhodnost surovinové skladby a případně navrhnout obměnu. |
Zhodnotit vhodnost surovinové skladby a případně navrhnout obměnu. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Laborování |
Laborování |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Doporučená literatura
|
-
Návody ke cvičením.
-
EDWARDS, W.P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.
-
FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub., 2008. ISBN 9781845690502.
-
LAW, B.A., TAMIME, A.Y. Technology of Cheesemaking. 2nd Ed. Malden: Blackwell, 2010. ISBN 9781405182980.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
-
TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. Yoghurt - Science and Technology. 3rd Ed.. CRC Press, 2007.
|