Vyučující
|
-
Kratochvílová Alena, Ing.
-
Lazárková Zuzana, doc. Ing. Ph.D.
-
Pachlová Vendula, doc. Ing. Ph.D.
-
Šenkýřová Jana, Ing. Ph.D.
-
Adámek Richard, Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Bezpečnost práce. 2. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků I. 3. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků II. 4. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků III. 5. Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků IV. 6. Zpracování surovin rostlinného původu I. 7. Zpracování surovin rostlinného původu II. 8. Zpracování surovin rostlinného původu III. 9. Zpracování surovin rostlinného původu IV. 10. Zpracování masa a výroba masných výrobků I. 11. Zpracování masa a výroba masných výrobků II. 12. Zpracování masa a výroba masných výrobků III. 13. Zpracování masa a výroba masných výrobků IV. 14. Vady výrobků a jejich příčiny.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Účast na výuce
- 42 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 48 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků |
charakterizovat výrobu vybraných mléčných, masných a rostlinných výrobků |
Odborné dovednosti |
---|
Vyrobit vybrané modelové vzorky potravin (mléčné výrobky, masné výrobky, výrobky rostlinného původu). |
Vyrobit vybrané modelové vzorky potravin (mléčné výrobky, masné výrobky, výrobky rostlinného původu). |
Objasnit vybrané faktory ovlivňující finální výrobek. |
Objasnit vybrané faktory ovlivňující finální výrobek. |
Senzoricky zhodnotit vyrobené výrobky. |
Senzoricky zhodnotit vyrobené výrobky. |
Posoudit, zda zvolená surovinová skladba byla pro daný výrobek vhodná. |
Posoudit, zda zvolená surovinová skladba byla pro daný výrobek vhodná. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Laborování |
Laborování |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Doporučená literatura
|
-
Návody ke cvičením.
-
EDWARDS, W.P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.
-
FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub., 2008. ISBN 9781845690502.
-
LAW, B.A., TAMIME, A.Y. Technology of Cheesemaking. 2nd Ed. Malden: Blackwell, 2010. ISBN 9781405182980.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
-
TAMIME, A.Y., ROBINSON, R.K. Yoghurt - Science and Technology. 3rd Ed.. CRC Press, 2007.
|