1. Voda v potravinách - charakteristika a vlastnosti, výskyt a význam. 2. Aminokyseliny - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 3. Bílkoviny - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 4. Tuky, oleje a látky lipidické povahy - charakteristika, dělení, vlastnosti, reakce, výskyt a význam. 5. Mastné kyseliny - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 6. Minerální látky v potravinách - charakteristika a vlastnosti, výskyt a význam. 7. Monosacharidy - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 8. Oligosacharidy - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 9. Polysacharidy - struktura, dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 10. Hydrofilní vitaminy - dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 11. Lipofilní vitaminy - dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 12. Aromatické látky - vonné látky - zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 13. Chuťově aktivní látky - zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 14. Přírodní barviva - dělení, zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, význam. 15. Kontaminanty - zástupci, vlastnosti, výskyt v potravinách, zdravotní hodnocení. 16. Přídatné látky (aditiva) prodlužující údržnost, barvu, texturu - dělení, zástupci, vlastnosti, význam.
|
-
Belitz H.- D., Grosch W. Food Chemistry. 2nd Ed. Springer-Verlag, Berlin, Heidleberg, New York , 1999.
-
Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin II. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9.
-
Jan Velíšek, Jana Hajšlová. Chemie potravin I. Tábor, 2009. ISBN 978-80-86659-15-2.
-
ODSTRČIL, J., ODSTRČILOVÁ, M. Chemie potravin. Brno: NCO NZO, 2006. ISBN 978-80-7013-435-1.
-
Velíšek, J. Chemie potravin I, II, III. Tábor : OSSIS, 2002. ISBN 80-86659-03-8.
|