Předmět: Oborový seminář III

« Zpět
Název předmětu Oborový seminář III
Kód předmětu TUCH/TP9OS
Organizační forma výuky Seminář
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
  • Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
Obsah předmětu
Studenti prezentují dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Analýza prezentace
  • Účast na výuce - 28 hodin za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 32 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů.
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů.
Povědomí o novinkách v oboru.
Povědomí o novinkách v oboru.
Odborné dovednosti
Student dokáže provést rozsáhlou rešerši na dané odborné téma a zpracovat ji do podoby teoretické části diplomové práce.
Student dokáže provést rozsáhlou rešerši na dané odborné téma a zpracovat ji do podoby teoretické části diplomové práce.
Student dokáže presentovat výsledky své práce v anglickém jazyce.
Student dokáže presentovat výsledky své práce v anglickém jazyce.
Student dokáže samostatně připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků v anglickém jazyce.
Student dokáže samostatně připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků v anglickém jazyce.
Student dokáže zařadit svou výzkumnou práci do kontextu výzkumné skupiny.
Student dokáže zařadit svou výzkumnou práci do kontextu výzkumné skupiny.
Student dokáže zařadit danou odbornou publikaci do širšího kontextu relevantní problematiky.
Student dokáže zařadit danou odbornou publikaci do širšího kontextu relevantní problematiky.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Odborné dovednosti
Analýza prezentace
Analýza prezentace
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Rešerše
Rešerše
Příprava a přednes prezentace
Příprava a přednes prezentace
Analýza prezentace studenta
Analýza prezentace studenta
Doporučená literatura
  • -. dle doporučení vyučujícího.
  • Odborný časopis. Angewandte Chemistry International Edition.
  • Odborný časopis. Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Food Microbiology.
  • Odborný časopis. Chemical Communication.
  • Odborný časopis. Chemical Reviews.
  • Odborný časopis. Chemical Society Reviews.
  • Odborný časopis. Chemistry - A European Journal.
  • Odborný časopis. Journal of Agricultural and Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Journal of American Chemical Society.
  • Odborný časopis. Journal of Organic Chemistry.
  • Odborný časopis. Natura.
  • Odborný časopis. Organic Letters.
  • Odborný časopis. Science.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr