Vyučující
|
-
Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
-
Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Studenti prezentují dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Analýza prezentace
- Účast na výuce
- 28 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 32 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů. |
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů. |
Povědomí o novinkách v oboru. |
Povědomí o novinkách v oboru. |
Odborné dovednosti |
---|
Student dokáže provést rozsáhlou rešerši na dané odborné téma a zpracovat ji do podoby teoretické části diplomové práce. |
Student dokáže provést rozsáhlou rešerši na dané odborné téma a zpracovat ji do podoby teoretické části diplomové práce. |
Student dokáže presentovat výsledky své práce v anglickém jazyce. |
Student dokáže presentovat výsledky své práce v anglickém jazyce. |
Student dokáže samostatně připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků v anglickém jazyce. |
Student dokáže samostatně připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků v anglickém jazyce. |
Student dokáže zařadit svou výzkumnou práci do kontextu výzkumné skupiny. |
Student dokáže zařadit svou výzkumnou práci do kontextu výzkumné skupiny. |
Student dokáže zařadit danou odbornou publikaci do širšího kontextu relevantní problematiky. |
Student dokáže zařadit danou odbornou publikaci do širšího kontextu relevantní problematiky. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Odborné dovednosti |
---|
Analýza prezentace |
Analýza prezentace |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Rešerše |
Rešerše |
Příprava a přednes prezentace |
Příprava a přednes prezentace |
Analýza prezentace studenta |
Analýza prezentace studenta |
Doporučená literatura
|
-
-. dle doporučení vyučujícího.
-
Odborný časopis. Angewandte Chemistry International Edition.
-
Odborný časopis. Food Chemistry.
-
Odborný časopis. Food Microbiology.
-
Odborný časopis. Chemical Communication.
-
Odborný časopis. Chemical Reviews.
-
Odborný časopis. Chemical Society Reviews.
-
Odborný časopis. Chemistry - A European Journal.
-
Odborný časopis. Journal of Agricultural and Food Chemistry.
-
Odborný časopis. Journal of American Chemical Society.
-
Odborný časopis. Journal of Organic Chemistry.
-
Odborný časopis. Natura.
-
Odborný časopis. Organic Letters.
-
Odborný časopis. Science.
|