|
Vyučující
|
-
Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
-
Dastychová Lenka, RNDr. Ph.D.
-
Kafka Stanislav, doc. Ing. CSc.
-
Kimmel Roman, Ing. Ph.D.
-
Klásek Antonín, prof. Ing. DrSc.
-
Kovář Michal, Ing.
-
Prucková Zdeňka, Ing. Ph.D.
-
Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
|
|
Obsah předmětu
|
Studenti prezentují dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
- Účast na výuce
- 28 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 24 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 8 hodin za semestr
|
| Výsledky učení |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů. |
| Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů. |
| Povědomí o novinkách v oboru. |
| Povědomí o novinkách v oboru. |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Student dokáže odhalit metodické či věcné nesrovnalosti v cizích presentacích. |
| Student dokáže odhalit metodické či věcné nesrovnalosti v cizích presentacích. |
| Student dokáže zpracovat a presentovat dílčí rešerši na dané téma. |
| Student dokáže zpracovat a presentovat dílčí rešerši na dané téma. |
| Student dokáže samostatně připravit a presentovat spektrální charakteristiky studovaných látek ve vysoké kvalitě. |
| Student dokáže samostatně připravit a presentovat spektrální charakteristiky studovaných látek ve vysoké kvalitě. |
| Vyučovací metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
| Exkurze |
| Exkurze |
| Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Analýza prezentace |
| Analýza prezentace |
| Exkurze |
| Exkurze |
| Hodnotící metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Analýza prezentace studenta |
| Analýza seminární práce |
| Analýza seminární práce |
| Analýza prezentace studenta |
|
Doporučená literatura
|
-
Odborný časopis. Angewandte Chemistry International Edition.
-
Odborný časopis. Food Chemistry.
-
Odborný časopis. Food Microbiology.
-
Odborný časopis. Chemical Communication.
-
Odborný časopis. Chemical Reviews.
-
Odborný časopis. Chemical Society Reviews.
-
Odborný časopis. Chemistry - A European Journal.
-
Odborný časopis. Journal of Agricultural and Food Chemistry.
-
Odborný časopis. Journal of American Chemical Society.
-
Odborný časopis. Journal of Organic Chemistry.
-
Odborný časopis. Nature.
-
Odborný časopis. Nature Chemistry.
-
Odborný časopis. Organic Letters.
-
Odborný časopis. Science.
|