Vyučující
|
-
Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
-
Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
V rámci předmětu prezentují studenti dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Student se seznámí s výzkumnými směry na Ústavu chemie. |
Student se seznámí s výzkumnými směry na Ústavu chemie. |
Odborné dovednosti |
---|
Student dokáže rozpoznat podstatu sdělení odborné publikace v anglickém jazyce. |
Student dokáže rozpoznat podstatu sdělení odborné publikace v anglickém jazyce. |
Student dokáže strukturovaně uspořádat a zprostředkovat cizí publikované výsledky formou orální presentace v českém jazyce. |
Student dokáže strukturovaně uspořádat a zprostředkovat cizí publikované výsledky formou orální presentace v českém jazyce. |
Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou. |
Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou. |
Student zvládne ve spolupráci s vedoucím práce připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků. |
Student zvládne ve spolupráci s vedoucím práce připravit podklady pro presentaci vlastních výsledků. |
Student dokáže seznámit posluchače s klíčovými výsledky vlastní výzkumné činnosti formou orální presentace v českém jazyce. |
Student dokáže seznámit posluchače s klíčovými výsledky vlastní výzkumné činnosti formou orální presentace v českém jazyce. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Analýza prezentace studenta |
Analýza seminární práce |
Analýza seminární práce |
Analýza prezentace studenta |
Doporučená literatura
|
-
Dle doporučení vyučujícího.
-
Chemical Reviews (ISSN: 0009-2665); Chemical Society Reviews (ISSN: 0306-0012); Journal of American Chemical Society (ISSN: 0002-7863); Angewandte Chemistry International Edition (ISSN: 1433-7851); Chemical Communication (ISSN: 1359-7345); Chemistry-A European Journal (ISSN: 0947-6539); Nature Chemistry (ISSN: 1755-4330); Organic Letters (ISSN: 1523-7060); Journal of Organic Chemistry (ISSN: 0022-3263); Nature (ISSN: 0028-0836); Science (ISSN: 0036-8075); Food Chemistry (ISSN: 0308-8146); Food Microbiology (ISSN: 0740-0020); Journal of Agriculture and Food Chemistry (ISSN: 0021-8561)..
|