|
Vyučující
|
-
Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
-
Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
|
|
Obsah předmětu
|
V rámci předmětu prezentují studenti dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
|
| Výsledky učení |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Student zná obecné standardy orálních presentací. |
| Student zná obecné standardy orálních presentací. |
| Student zná standardy presentace chemických struktur. |
| Student zná standardy presentace chemických struktur. |
| Student umí citovat zdroje v orální presentaci. |
| Student umí citovat zdroje v orální presentaci. |
| Student má přehled o technických aspektech orální presentace. |
| Student má přehled o technických aspektech orální presentace. |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou. |
| Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou. |
| Vyučovací metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Exkurze |
| Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
| Exkurze |
| Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Exkurze |
| Exkurze |
| Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
| Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
| Individuální práce studentů |
| Individuální práce studentů |
| Hodnotící metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Analýza seminární práce |
| Analýza seminární práce |
| Analýza prezentace studenta |
| Analýza prezentace studenta |
|
Doporučená literatura
|
-
Dle doporučení vyučujícího.
-
Chemical Reviews (ISSN: 0009-2665); Chemical Society Reviews (ISSN: 0306-0012); Journal of American Chemical Society (ISSN: 0002-7863); Angewandte Chemistry International Edition (ISSN: 1433-7851); Chemical Communication (ISSN: 1359-7345); Chemistry-A European Journal (ISSN: 0947-6539); Nature Chemistry (ISSN: 1755-4330); Organic Letters (ISSN: 1523-7060); Journal of Organic Chemistry (ISSN: 0022-3263); Nature (ISSN: 0028-0836); Science (ISSN: 0036-8075); Food Chemistry (ISSN: 0308-8146); Food Microbiology (ISSN: 0740-0020); Journal of Agriculture and Food Chemistry (ISSN: 0021-8561)..
|