Předmět: Oborový seminář I

« Zpět
Název předmětu Oborový seminář I
Kód předmětu TUCH/TK5OB
Organizační forma výuky Seminář
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
  • Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
Obsah předmětu
V rámci předmětu prezentují studenti dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.

Studijní aktivity a metody výuky
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
  • Příprava na zápočet - 60 hodin za semestr
  • Příprava na zápočet - 60 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
Student zná obecné standardy orálních presentací.
Student zná obecné standardy orálních presentací.
Student zná standardy presentace chemických struktur.
Student zná standardy presentace chemických struktur.
Student umí citovat zdroje v orální presentaci.
Student umí citovat zdroje v orální presentaci.
Student má přehled o technických aspektech orální presentace.
Student má přehled o technických aspektech orální presentace.
Odborné dovednosti
Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou.
Student získá praktické zkušenosti s prezentací a obhajobou výsledků své experimentální činnosti a referátů připravených na základě práce s odbornou literaturou.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Analýza seminární práce
Analýza seminární práce
Analýza prezentace studenta
Analýza prezentace studenta
Doporučená literatura
  • Dle doporučení vyučujícího.
  • Chemical Reviews (ISSN: 0009-2665); Chemical Society Reviews (ISSN: 0306-0012); Journal of American Chemical Society (ISSN: 0002-7863); Angewandte Chemistry International Edition (ISSN: 1433-7851); Chemical Communication (ISSN: 1359-7345); Chemistry-A European Journal (ISSN: 0947-6539); Nature Chemistry (ISSN: 1755-4330); Organic Letters (ISSN: 1523-7060); Journal of Organic Chemistry (ISSN: 0022-3263); Nature (ISSN: 0028-0836); Science (ISSN: 0036-8075); Food Chemistry (ISSN: 0308-8146); Food Microbiology (ISSN: 0740-0020); Journal of Agriculture and Food Chemistry (ISSN: 0021-8561)..


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr