Předmět: Semestrální projekt II

« Zpět
Název předmětu Semestrální projekt II
Kód předmětu TUCH/TE9S2
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 5
Vyučovací jazyk Angličtina
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Plášková Anna, Ing.
  • Sumczynski Daniela, doc. Ing. Ph.D.
  • Kimmel Roman, Ing. Ph.D.
  • Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
  • Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
  • Prucková Zdeňka, Ing. Ph.D.
  • Kafka Stanislav, doc. Ing. CSc.
Obsah předmětu
Student bude muset během semestru doložit v uvedených termínech následující: 1. - 3. týden semestru: vypracování návrhu postupu řešení projektu, včetně uvedení použitých literárních zdrojů. 4. - 12. týden semestru: praktické řešení projektu, konzultace průběžných výsledků s konzultantem/garantem. 13. týden semestru: odevzdání závěrečné zprávy, včetně veškerých spektrálních dat a výsledků provedených analýz. 14. týden semestru: obhajoba projektu.

Studijní aktivity a metody výuky
Laborování, Individuální práce studentů
  • Příprava na zápočet - 35 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 84 hodin za semestr
  • Semestrální práce - 31 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Znalost organické chemie.
Znalost organické chemie.
Znalost základních operací v laboratoři organické a analytické chemie.
Znalost základních operací v laboratoři organické a analytické chemie.
Výsledky učení
Popsat metody syntéz vybraných sloučenin, látek nebo jejich směsí, které jsou předmětem zadaného tématu.
Popsat metody syntéz vybraných sloučenin, látek nebo jejich směsí, které jsou předmětem zadaného tématu.
Popsat metody chemických analýz vybraných sloučenin, látek nebo jejich směsí, které jsou předmětem zadaného tématu.
Popsat metody chemických analýz vybraných sloučenin, látek nebo jejich směsí, které jsou předmětem zadaného tématu.
Odborné dovednosti
Zpracovat literární rešerši na zadané téma a využít závěrů literární rešerše.
Zpracovat literární rešerši na zadané téma a využít závěrů literární rešerše.
Samostatně provádět rozličné vícekrokové syntézy, experimenty nebo analýzy.
Samostatně provádět rozličné vícekrokové syntézy, experimenty nebo analýzy.
Konzultovat průběh a výsledky své práce a vyvozovat závěry ze své práce.
Konzultovat průběh a výsledky své práce a vyvozovat závěry ze své práce.
Sepsat a komentovat výsledky své práce v uceleném dokumentu
Sepsat a komentovat výsledky své práce v uceleném dokumentu
Prezentovat a diskutovat výsledky a závěry své práce.
Prezentovat a diskutovat výsledky a závěry své práce.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Laborování
Laborování
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Známkou
Známkou
Analýza prezentace studenta
Analýza prezentace studenta
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Doporučená literatura
  • Odborný časopis. Angewandte Chemistry International Edition.
  • Odborný časopis. Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Food Microbiology.
  • Odborný časopis. Chemical Communication.
  • Odborný časopis. Chemical Reviews.
  • Odborný časopis. Chemical Society Reviews.
  • Odborný časopis. Chemistry - A European Journal.
  • Odborný časopis. Journal of Agricultural and Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Journal of American Chemical Society.
  • Odborný časopis. Journal of Organic Chemistry.
  • Odborný časopis. Natura.
  • Odborný časopis. Organic Letters.
  • Odborný časopis. Science.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr