Předmět: Oborový seminář II

« Zpět
Název předmětu Oborový seminář II
Kód předmětu TUCH/TE8OB
Organizační forma výuky Přednáška + Seminář
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Angličtina
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Vícha Robert, doc. Mgr. Ph.D.
  • Dastych Dalibor, RNDr. Dr.
  • Dastychová Lenka, RNDr. Ph.D.
  • Kafka Stanislav, doc. Ing. CSc.
  • Kimmel Roman, Ing. Ph.D.
  • Klásek Antonín, prof. Ing. DrSc.
  • Kovář Michal, Ing.
  • Prucková Zdeňka, Ing. Ph.D.
  • Rouchal Michal, doc. Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Studenti prezentují dílčí výsledky své experimentální práce a referáty z literatury formou dvacetiminutových až třicetiminutových přednášek, po kterých následuje diskuze. Každý student připraví a přednese minimálně dva příspěvky za semestr. Studenti jsou hodnoceni přítomnými posluchači a toto hodnocení slouží studentům ke zkvalitňování vlastních prezentací.

Studijní aktivity a metody výuky
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
  • Domácí příprava na výuku - 24 hodin za semestr
  • Příprava na zápočet - 8 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 28 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů.
Znalost aktuálně řečených výzkumných projektů.
Povědomí o novinkách v oboru.
Povědomí o novinkách v oboru.
Odborné dovednosti
Student dokáže odhalit metodické či věcné nesrovnalosti v cizích presentacích.
Student dokáže odhalit metodické či věcné nesrovnalosti v cizích presentacích.
Student dokáže zpracovat a presentovat dílčí rešerši na dané téma.
Student dokáže zpracovat a presentovat dílčí rešerši na dané téma.
Student dokáže samostatně připravit a presentovat spektrální charakteristiky studovaných látek ve vysoké kvalitě.
Student dokáže samostatně připravit a presentovat spektrální charakteristiky studovaných látek ve vysoké kvalitě.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Analýza prezentace
Analýza prezentace
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Analýza seminární práce
Analýza seminární práce
Analýza prezentace studenta
Analýza prezentace studenta
Doporučená literatura
  • Odborný časopis. Angewandte Chemistry International Edition.
  • Odborný časopis. Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Food Microbiology.
  • Odborný časopis. Chemical Communication.
  • Odborný časopis. Chemical Reviews.
  • Odborný časopis. Chemical Society Reviews.
  • Odborný časopis. Chemistry - A European Journal.
  • Odborný časopis. Journal of Agricultural and Food Chemistry.
  • Odborný časopis. Journal of American Chemical Society.
  • Odborný časopis. Journal of Organic Chemistry.
  • Odborný časopis. Nature.
  • Odborný časopis. Nature Chemistry.
  • Odborný časopis. Organic Letters.
  • Odborný časopis. Science.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr