Vyučující
|
-
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Obiloviny využívané při výrobě potravin a mlýnské zpracování pšenice. 2. Technologie výroby chleba, běžného a trvanlivého pečiva. 3. Technologie výroby těstovin. 4. Technologie výroby cukru. 5. Technologie výroby cukrovinek a čokolády. 6. Sladařství a pivovarství. 7. Technologie výroby vína. 8. Složení a vlastnosti kravského mléka. 9. Technologické operace při výrobě konzumního mléka. 10. Technologie výroby kysaných mléčných výrobků. 11. Technologie výroby sýrů. 12. Chemické, nutriční a technologické vlastnosti hlavních druhů masa jatečných zvířat, jateční zpracování, zrání, bourání a vady masa. 13. Technologie výroby tepelně opracovaných masných výrobků. 14. Technologie výroby trvanlivých masných výrobků. 15. Složení, technologické vlastnosti a nutriční hodnota drůbežího masa. Jateční zpracování drůbeže, porcování a zpracování drůbežího masa do drůbežích masných výrobků. 16. Chemické složení, vlastnosti a požadavky na jakost konzumních vajec. Technologie zpracování vajec na vaječné výrobky. 17. Chemické složení a vlastnosti rybího masa. Technologie zpracování ryb.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Příprava na zkoušku
- 50 hodin za semestr
|
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Odborné dovednosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Ústní zkouška |
Ústní zkouška |
Známkou |
Známkou |
Doporučená literatura
|
-
BASAŘOVÁ, G. a kol. Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva. Praha, 2010. ISBN 978-80-7080-734-7.
-
KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. ISBN 80-7080-527-7.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II.. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.
-
KADLEC, P. Technologie potravin I.. Praha: VŠCHT, 2002. ISBN 978-80-7080-509-1.
-
VELÍŠEK, J. A J. HAJŠLOVÁ. Chemie potravin. Praha, 2009. ISBN 978-80-86659-17-6.
|