Předmět: Seminář k odborné praxi II

« Zpět
Název předmětu Seminář k odborné praxi II
Kód předmětu TUACHP/TP3S2
Organizační forma výuky Seminář
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Adámková Anna, doc. Ing. et Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Hlavní náplní předmětu je kontinuální sběr zpětné vazby formou diskusí a prezentací problematiky a zaměření odborných praxí a průběžného stavu realizace. Cílem je připravit studenty k samostatnému řešení zadaného problému, zpracování technického dokumentu a prezentace, nácvik prezentačních dovedností a schopnosti vést odbornou diskusi na dané téma.

Studijní aktivity a metody výuky
  • Příprava na zápočet - 60 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
orientovat se v základních informacích o odborné praxi
orientovat se v základních informacích o odborné praxi
definovat a vysvětlit pravidla osobní hygieny při práci s potravinami
definovat a vysvětlit pravidla osobní hygieny při práci s potravinami
definovat a vysvětlit pravidla bezpečnosti práce v gastronomických provozech
definovat a vysvětlit pravidla bezpečnosti práce v gastronomických provozech
vysvětlit základní pojmy z oblasti psaní odborných textů
vysvětlit základní pojmy z oblasti psaní odborných textů
charakterizovat základní pravidla a techniky pro prezentování výsledků odborné práce
charakterizovat základní pravidla a techniky pro prezentování výsledků odborné práce
Odborné dovednosti
aplikovat základní informace a pokyny k organizaci odborné praxe
aplikovat základní informace a pokyny k organizaci odborné praxe
aplikovat pravidla osobní hygieny při práci s potravinami
aplikovat pravidla osobní hygieny při práci s potravinami
aplikovat pravidla a pokyny základů bezpečnosti práce v gastronomických provozech
aplikovat pravidla a pokyny základů bezpečnosti práce v gastronomických provozech
prezentovat získané dovednosti z odborné praxe
prezentovat získané dovednosti z odborné praxe
zaujmout stanovisko k předneseným informacím a diskutovat o nich
zaujmout stanovisko k předneseným informacím a diskutovat o nich
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Exkurze
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Exkurze
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Odborné dovednosti
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Exkurze
Exkurze
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Příprava a přednes prezentace
Příprava a přednes prezentace
Rozhovor
Rozhovor
Doporučená literatura
  • CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. 2. vyd. Gastronomie.. Divec: R plus, 2020. ISBN 9788090409378.
  • FIŠERA, M. Gastronomie: vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta, 2016. ISBN 9788086380780.
  • GISSLEN, W. Professional Cooking. Hoboken: John Wiley and Sons, 2011. ISBN 9780470197523.
  • HRBKOVÁ, Z. Nové stolničení v kostce. 1. vyd.. Úvaly: Ratio, 2012. ISBN 8086351122.
  • VODOCHODSKÁ, L., ŠTĚPÁNEK, K. Technologie v kostce. 2. vyd. Gastronomie.. Divec: R plus, 2019. ISBN 9788090409361.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr