Vyučující
|
-
Mrázková Martina, Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
- Charakteristika wellness gastronomie. - Potraviny a nápoje ve wellness gastronomii. - Kvalita potravin a nápojů ve wellness gastronomii. - Výživa člověka ve wellness gastronomii I. - Výživa člověka ve wellness gastronomii II. - Systémy stravování ve wellness gastronomii. - Zdravý životní styl. - Organizace wellness střediska. - Technologické postupy přípravy wellness pokrmů I. - Technologické postupy přípravy wellness pokrmů II. - Technika obsluhy ve wellness gastronomii. - Gastronomie v rámci lázeňství. - Psychologie a výživa ve wellness gastronomii. - Bezpečnost a hygiena ve wellness gastronomii.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Praktické procvičování
- Příprava na zápočet
- 90 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 90 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
definovat wellness gastronomii, potraviny a nápoje ve wellness gastronomii |
definovat wellness gastronomii, potraviny a nápoje ve wellness gastronomii |
popsat kvalitu potravin a nápojů ve wellness gastronomii |
popsat kvalitu potravin a nápojů ve wellness gastronomii |
popsat výživu člověka ve wellness gastronomii a zdravý životní styl |
popsat výživu člověka ve wellness gastronomii a zdravý životní styl |
charakterizovat gastronomii v rámci lázeňství |
charakterizovat gastronomii v rámci lázeňství |
popsat technologické postupy přípravy wellness pokrmů |
popsat technologické postupy přípravy wellness pokrmů |
Odborné dovednosti |
---|
popsat vliv wellness gastronomie na zdraví člověka |
popsat vliv wellness gastronomie na zdraví člověka |
sestavit vhodné skladby wellness pokrmů |
sestavit vhodné skladby wellness pokrmů |
aplikovat znalosti výživového doporučení pro jednotlivé fyziologické skupiny |
aplikovat znalosti výživového doporučení pro jednotlivé fyziologické skupiny |
aplikovat diety v rámci lázeňství |
aplikovat diety v rámci lázeňství |
aplikovat znalosti o bezpečnosti a hygieny ve wellness gastronomii |
aplikovat znalosti o bezpečnosti a hygieny ve wellness gastronomii |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Odborné dovednosti |
---|
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Známkou |
Známkou |
Didaktický test |
Didaktický test |
Doporučená literatura
|
-
CASEOVÁ, F. 1001 Chutí. Volvox Globator, 2010. ISBN 978-80-7207-770-0.
-
DALLEN, M. Zelené potraviny. Ratio Bona, spol. s r.o., 2010. ISBN 978-80-254-4590-7.
-
DOSTÁLOVÁ, J. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů. Forsapi, Praha, 2008. ISBN 978-80-903820-8-4.
-
Kohout, P. Potraviny - Součást zdravého životního stylu. Forsapi, 2010. ISBN 9788087327395.
-
Krejčí, M., Hošek V. Wellness. Grada, 2016. ISBN 978-80-271-0010-1.
-
REGER-NASH, B., SMITH, M., JUCKETT, G. Foundations of Wellness. Human Kinetics, 2014. ISBN 1450402003.
|