Vyučující
|
-
Briš Petr, doc. Ing. CSc.
|
Obsah předmětu
|
Suroviny Technické materiály. Výroba energie z OZE (obnovitelných zdrojů energie). Charakteristika produktu Společnost a produktové znaky. Globální kontrola produktů Charakteristika zboží a zbožíznalectví. Kvalita produktů. Hodnocení užitných vlastností zboží. Význam harmonizovaných norem. Ochrana užitných hodnot ve sféře oběhu. Zvyšování užitné hodnoty zboží a inovační proces. Shrnutí základních znalostí z oboru produktový management.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Přednášení, Projekce (statická, dynamická), Individuální práce studentů
- Účast na výuce
- 18 hodin za semestr
- Semestrální práce
- 10 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 20 hodin za semestr
|
Předpoklady |
---|
Odborné znalosti |
---|
Předpokládají se základní znalosti studentův oblasti podnikového řízení, managementu kvality a obecné nauky o zboží |
Předpokládají se základní znalosti studentův oblasti podnikového řízení, managementu kvality a obecné nauky o zboží |
Výsledky učení |
---|
definovat suroviny, spotřebitelské a výrobní produkty |
definovat suroviny, spotřebitelské a výrobní produkty |
popsat strukturu užitné hodnoty produktů |
popsat strukturu užitné hodnoty produktů |
popsat modely kvalitního řízení při výrobě produktů |
popsat modely kvalitního řízení při výrobě produktů |
definovat působení vnějších vlivů na produkty |
definovat působení vnějších vlivů na produkty |
charakterizovat ochranu užitných vlastností produktů ve sféře oběhu |
charakterizovat ochranu užitných vlastností produktů ve sféře oběhu |
popsat vlivy výroby a spotřeby produktů ve vztahu k životnímu prostředí |
popsat vlivy výroby a spotřeby produktů ve vztahu k životnímu prostředí |
define raw materials, consumer and manufacturing products |
define raw materials, consumer and manufacturing products |
describe the utility value structure of products |
describe the utility value structure of products |
describe quality management models in product manufacturing |
describe quality management models in product manufacturing |
define the effect of external influences on products |
define the effect of external influences on products |
to characterize the protection of useful properties of products in the sphere of circulation |
to characterize the protection of useful properties of products in the sphere of circulation |
describe the effects of production and consumption of products in relation to the environmen |
describe the effects of production and consumption of products in relation to the environmen |
Odborné dovednosti |
---|
provést výpočet užitečnosti a komparativní kvality produktů |
provést výpočet užitečnosti a komparativní kvality produktů |
provést rozhodnutí o vhodnosti použití základních analytických a fyzikálně mechanických zkoušek technických parametrů produktů |
provést rozhodnutí o vhodnosti použití základních analytických a fyzikálně mechanických zkoušek technických parametrů produktů |
stanovit typ inovace produktů a procesů podle inovačních řádů |
stanovit typ inovace produktů a procesů podle inovačních řádů |
stanovit optimální ochranu užitných vlastností produktů |
stanovit optimální ochranu užitných vlastností produktů |
stanovit způsoby snižování energie v souvislosti s používáním produktů |
stanovit způsoby snižování energie v souvislosti s používáním produktů |
provést výběr potřebného dozorového orgánu pro definovaný produkt |
provést výběr potřebného dozorového orgánu pro definovaný produkt |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Přednášení |
Projekce (statická, dynamická) |
Projekce (statická, dynamická) |
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Přednášení |
Hodnotící metody |
---|
Zpracování prezentace |
Zpracování prezentace |
Písemná zkouška |
Ústní zkouška |
Písemná zkouška |
Ústní zkouška |
Doporučená literatura
|
-
KERZNER, H. Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling. Wiley, 2017. ISBN 978-1119165354.
-
Martin Charter, Ursula Tischner. Sustainable solutions: developing products and services for the future.. Taylor & Francis, 2017. ISBN 9781874719366.
|