Předmět: Produktový management

« Zpět
Název předmětu Produktový management
Kód předmětu MUPI/2PMA
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 4
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Briš Petr, doc. Ing. CSc.
Obsah předmětu
Suroviny Technické materiály. Výroba energie z OZE (obnovitelných zdrojů energie). Charakteristika produktu Společnost a produktové znaky. Globální kontrola produktů Charakteristika zboží a zbožíznalectví. Kvalita produktů. Hodnocení užitných vlastností zboží. Význam harmonizovaných norem. Ochrana užitných hodnot ve sféře oběhu. Zvyšování užitné hodnoty zboží a inovační proces. Shrnutí základních znalostí z oboru produktový management.

Studijní aktivity a metody výuky
Přednášení, Projekce (statická, dynamická), Individuální práce studentů
  • Účast na výuce - 18 hodin za semestr
  • Semestrální práce - 10 hodin za semestr
  • Příprava na zkoušku - 20 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Předpokládají se základní znalosti studentův oblasti podnikového řízení, managementu kvality a obecné nauky o zboží
Předpokládají se základní znalosti studentův oblasti podnikového řízení, managementu kvality a obecné nauky o zboží
Výsledky učení
definovat suroviny, spotřebitelské a výrobní produkty
definovat suroviny, spotřebitelské a výrobní produkty
popsat strukturu užitné hodnoty produktů
popsat strukturu užitné hodnoty produktů
popsat modely kvalitního řízení při výrobě produktů
popsat modely kvalitního řízení při výrobě produktů
definovat působení vnějších vlivů na produkty
definovat působení vnějších vlivů na produkty
charakterizovat ochranu užitných vlastností produktů ve sféře oběhu
charakterizovat ochranu užitných vlastností produktů ve sféře oběhu
popsat vlivy výroby a spotřeby produktů ve vztahu k životnímu prostředí
popsat vlivy výroby a spotřeby produktů ve vztahu k životnímu prostředí
define raw materials, consumer and manufacturing products
define raw materials, consumer and manufacturing products
describe the utility value structure of products
describe the utility value structure of products
describe quality management models in product manufacturing
describe quality management models in product manufacturing
define the effect of external influences on products
define the effect of external influences on products
to characterize the protection of useful properties of products in the sphere of circulation
to characterize the protection of useful properties of products in the sphere of circulation
describe the effects of production and consumption of products in relation to the environmen
describe the effects of production and consumption of products in relation to the environmen
Odborné dovednosti
provést výpočet užitečnosti a komparativní kvality produktů
provést výpočet užitečnosti a komparativní kvality produktů
provést rozhodnutí o vhodnosti použití základních analytických a fyzikálně mechanických zkoušek technických parametrů produktů
provést rozhodnutí o vhodnosti použití základních analytických a fyzikálně mechanických zkoušek technických parametrů produktů
stanovit typ inovace produktů a procesů podle inovačních řádů
stanovit typ inovace produktů a procesů podle inovačních řádů
stanovit optimální ochranu užitných vlastností produktů
stanovit optimální ochranu užitných vlastností produktů
stanovit způsoby snižování energie v souvislosti s používáním produktů
stanovit způsoby snižování energie v souvislosti s používáním produktů
provést výběr potřebného dozorového orgánu pro definovaný produkt
provést výběr potřebného dozorového orgánu pro definovaný produkt
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Přednášení
Projekce (statická, dynamická)
Projekce (statická, dynamická)
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Přednášení
Hodnotící metody
Zpracování prezentace
Zpracování prezentace
Písemná zkouška
Ústní zkouška
Písemná zkouška
Ústní zkouška
Doporučená literatura
  • KERZNER, H. Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling. Wiley, 2017. ISBN 978-1119165354.
  • Martin Charter, Ursula Tischner. Sustainable solutions: developing products and services for the future.. Taylor & Francis, 2017. ISBN 9781874719366.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr