Předmět: Interpretace a kritika designu

« Zpět
Název předmětu Interpretace a kritika designu
Kód předmětu KKTS/D1IK
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Doktorský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 0
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Kolesár Zdeno, prof. PhDr. Ph.D.
Obsah předmětu
Obsahem předmětu jsou dominatní metody interpretace a kritiky designu 20. a 21. století

Studijní aktivity a metody výuky
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
  • Příprava na zkoušku - 15 hodin za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 20 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 20 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Absolvované magisterské studium v relevantních oborech
Absolvované magisterské studium v relevantních oborech
Výsledky učení
Na základě získaných poznatků je student schopen kvalifikovaně vypracovat dizertační práci.
Na základě získaných poznatků je student schopen kvalifikovaně vypracovat dizertační práci.
Vyučovací metody
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Hodnotící metody
Analýza výkonů studenta
Analýza výkonů studenta
Esej
Esej
Doporučená literatura
  • Dusong, Jean-Duc. Typografie od olova k počítačům. 1. vyd. Praha : Svojtka a Vašut, 1997. ISBN 8071802964.
  • Kolesár, Zdeno. Kapitoly z dějin designu. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2004. ISBN 8086863034.
  • Kolesár, Zdeno. Kapitoly z dejín grafického dizajnu. Bratislava, 2006. ISBN 80-968658-5-4.
  • Meggs, Philip B. Meggs' history of graphic design. 4th ed. Hoboken : John Wiley, 2006. ISBN 0-471-69902-0.
  • Sparkeová, P. Století designu. Praha : Slovart, 1999. ISBN 80-7209-142-5.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr