Předmět: Ateliér Reklamní fotografie 2

« Zpět
Název předmětu Ateliér Reklamní fotografie 2
Kód předmětu KARF/AT2
Organizační forma výuky Ateliér
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 4
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Jindra Jan, doc. MgA.
  • Prokop Jaroslav, doc. MgA.
Obsah předmětu
1. Zadání jednotlivých úkolů 2. Představení světelného parku 3. Ukázka předchozích řešení 4. - 8. Konzultace 9. Zkušební tisky a editorský výběr 10. Finální tisky a zvětšeniny zadání 11. Oprava tisků a zvětšenin 12. - 13. Společné hodnocení

Studijní aktivity a metody výuky
  • Účast na výuce - 52 hodin za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 48 hodin za semestr
Předpoklady
Odborné znalosti
Základní zkušenosti s kamerou Sinar.
Základní zkušenosti s kamerou Sinar.
Odborné dovednosti
Estetické cítění obrazové plochy fotografie.
Estetické cítění obrazové plochy fotografie.
Výsledky učení
Odborné znalosti
Student je schopen realizovat kreativní a technické úkoly technikou černobílé fotografie. Ovládá problematiku osvětlení skla a drobných předmětů.
Student je schopen realizovat kreativní a technické úkoly technikou černobílé fotografie. Ovládá problematiku osvětlení skla a drobných předmětů.
Technicky a kreativně ovládá práci v oblasti fotografování drobných předmětů - table top.
Technicky a kreativně ovládá práci v oblasti fotografování drobných předmětů - table top.
Student zvládá problematiku svícení table top fotografie.
Student zvládá problematiku svícení table top fotografie.
Je seznámen s historií žánru zátiší.
Je seznámen s historií žánru zátiší.
Ovládá snímání fotografického obrazu a jeho zpracování analogovou technologií.
Ovládá snímání fotografického obrazu a jeho zpracování analogovou technologií.
Odborné dovednosti
Student je schopen realizovat kreativní a technické úkoly s využitím klasické černobílé i digitální fotografie.
Student je schopen realizovat kreativní a technické úkoly s využitím klasické černobílé i digitální fotografie.
Student dokáže realizovat osvětlení skla, porcelánu a dalších drobných předmětů.
Student dokáže realizovat osvětlení skla, porcelánu a dalších drobných předmětů.
Student dokáže realizovat aranžování a snímání nasvícení fotografického zátiší.
Student dokáže realizovat aranžování a snímání nasvícení fotografického zátiší.
Student ovládá zpracování černobílého fotografického negativu.
Student ovládá zpracování černobílého fotografického negativu.
Ovládá proces zvětšování fotografie v temné komoře.
Ovládá proces zvětšování fotografie v temné komoře.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Demonstrace
Demonstrace
Analýza prezentace
Analýza prezentace
Odborné dovednosti
Grafické a výtvarné činnosti
Grafické a výtvarné činnosti
Analýza uměleckého díla
Analýza uměleckého díla
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Analýza uměleckého díla
Analýza uměleckého díla
Analýza edukačního materiálu
Analýza edukačního materiálu
Doporučená literatura
  • Freeman, Michael. Očima fotografa : kompozice pro lepší (digitální) fotografie. 1. vyd. Brno : Zoner Press, 2008. ISBN 978-80-7413-003-8.
  • GIBSON, David. Manuál pouličního fotografa. Brno: Zoner Press, 2014. ISBN 9788074132995.
  • JINDRA, Jan. Osmdesátky. Praha: Asociace fotografů, 2016. ISBN 9788090601963.
  • JINDRA, Jan. Reklamní a produktová fotografie. Praha: Computer Press, 2011. ISBN 9788025131121.
  • MARIEN, Mary Warner. Photography. A Cultural History. London: Laurence King Publishing, 2010. ISBN 9781856696661.
  • POSPĚCH, Tomáš. Myslet fotografii. Česká fotografie 1938?2000. Praha: Positif, 2014. ISBN 978-80-87407-05-0.
  • RITTER, Dorothea, SIEGER, Dietmar, PRIMUS, Zdenek (eds.). Život věcí. Idea zátiší ve fotografii 1840-1985. KANT - Karel Kerlický, 2006. ISBN 8086970035.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr