Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Food Technology (N0721A210003)
Studijní obor / Specializace - (-/FT - 2023)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.

Složení segmentů (bloky a jejich předměty):

Zkratka
T19-PN-FT-E
Název segmentu
Food Technology
Název bloku
Compulsory Courses
Statut
Povinný
Min. kreditů
120
Max. kreditů
-
Min. předmětů
23
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUACHP/TE7AH Food Analysis and Evaluation 6 Zk+ 16S+42S+0S 1 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE7TR Food Technology of Plant Foodstuffs I 6 Zk+ 8S+28S+0 1 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE7TZ Technology of Animal Food Production I 6 Zk+ 8S+28S+0 1 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE7SP Sensory Analysis of Food 4 Zk+ 8S+14S+0 1 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE7RO Yearlong Project 4 Klz 0+28S+0 1 Zimní  
TUIOZP/TE7MP Food Microbiology 4 Zk+ 16S+0S+0S 1 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
CJV/TE8AP English in Food Technology 2 Zk+ 0+0+28S 1 Letní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE8PR Supp.for the Pre.and Imp.of Foo. Prod.II 3 Klz 0+28S+0 1 Letní  
TUTP/TE8TC Technological Practice I 2 Zp 0+28S+0 1 Letní  
TUIOZP/TE8LM Laboratory of Food Microbiology 2 Klz 0+28S+0 1 Letní  
TUTP/TE8AK Appli. Surf. and Coll.Chem.in Food Tech. 4 Zk+ 8S+28S+0S 1 Letní  
TUIOZP/TE8MB Molecular Biology 5 Zk+ 4S+20S+0S 1 Letní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE8TR Food Technology of Plant Foodstuffs II 6 Zk+ 12S+28S+0 1 Letní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE8TZ Technology of Animal Food Production II 6 Zk+ 12S+28S+0S 1 Letní  
TUTP/TE9FV Physical Character. of Foodstuffs 4 Klz 4S+28S+0 2 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE9L2 Legislation in Food Industry II 5 Zk+ 16S+0+0 2 Zimní  
TUTTTK/TE9TT Technology of Fats and Detergents 4 Zk+ 8S+28S+0 2 Zimní  
TUTP/TE9VN Prod. of Alco. and Non-Alco. Beverages 4 Zk+ 8S+28S+0 2 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUTP/TE9SD Master Thesis Seminar 1 Zp 4S+0+0 2 Zimní  
TUACHP/TE9VC Human Nutrition 4 Zk+ 16S+0+0S 2 Zimní  
TUTP/TE9R2 Food Safety Management II 4 Klz 12S+0S+0 2 Zimní  
TUACHP/TE9ZO Proc.of Fruits, Veg.and Min.Pla.Raw Mat. 4 Zk+ 8S+14S+0 2 Zimní  
TUTP/TE0DP Master Thesis 30 Zp 0+336S+0 2 Letní  
Název bloku
Final State Examination - Compulsory
Statut
Povinný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
2
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TEZTZ Animal Food Technology 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TEZTR Plant Food Technology 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
Final State Examination - Compulsory-optional
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TEZVC Human Nutrition 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TEZMP Food Microbiology 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TEZAH Food Analysis and Evaluation 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
Optional Courses
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUFMI/TE8VV Prod. and Prop. of Packaging Mat. 2 Klz 8S+28S+0S 1 Letní  
TUACHP/TE8DD Dietetics and Dietology 2 Klz 4S+14S+0 1 Letní  
TUACHP/TE8TG Trends in Gastronomy I 2 Klz 4S+14S+0 1 Letní  
TUTP/TE8TE Technological Practice II 2 Zp 0+28S+0 1 Letní  
TUFMI/TE8ZE Experiment Evaluation II 2 Klz 8S+0+0 1 Letní  
MUPE/TE9PA Business Activities II 2 Zk 8S+0+0 2 Zimní  
TUACHP/TE9TG Trends in Gastronomy II 4 Zk+ 8S+28S+0 2 Zimní  
TUTP/TE9SE Food Stabilisers and Emulsifiers 4 Zk 12S+0+0 2 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
CJV/TE9AA Academic Skills in English 2 Klz 0+0+2 2 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
TUFMI/TE9SM Separation Methods 4 Zk+ 8S+28S+0 2 Zimní Předmět je nabízen přijíždějícím studentům