Lecturer(s)
|
-
Golián Jozef, prof. Dr. Ing.
-
Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
-
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
|
Course content
|
- The characteristics of food ingredients and foods of plant origin. - Quality evaluation methods of ingredients, semi-products and products. - Chemical, biochemical and biological changes occuring during food production. - Storing of ingredients, semi-products and food of plant origin. - Physical changes occuring in ingredients, semi-products and foods of plant origin. - Microbiology of ingredients and foods of plant origin. - Chemical hazards concernign foods of plant origin. - Additives and their functional characteristics used in food production. - Functional and novel foods.
|
Learning activities and teaching methods
|
Methods for working with texts (Textbook, book), Individual work of students
- Preparation for examination
- 50 hours per semester
|
prerequisite |
---|
Knowledge |
---|
Finished studies focused on food technology or science. |
Finished studies focused on food technology or science. |
learning outcomes |
---|
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Skills |
---|
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
teaching methods |
---|
Knowledge |
---|
Methods for working with texts (Textbook, book) |
Individual work of students |
Individual work of students |
Methods for working with texts (Textbook, book) |
Individual work of students |
Individual work of students |
Skills |
---|
Individual work of students |
Individual work of students |
Practice exercises |
Practice exercises |
assessment methods |
---|
Knowledge |
---|
Composite examination (Written part + oral part) |
Composite examination (Written part + oral part) |
Conversation |
Conversation |
Text analysis |
Text analysis |
Background research |
Background research |
Conversation |
Conversation |
Preparation of a presentation |
Preparation of a presentation |
Recommended literature
|
-
BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin.. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.
-
FÖSTE, M., VERHEYEN, C., JEKLE, M., BECKER, T. Fibres of milling and fruit processing by-products in gluten-free bread making: A review of hydration properties, dough formation and quality-improving strategies..
-
Kadlec, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
|