Course: Processing of Non-Traditional,Minor and Novel Food

« Back
Course title Processing of Non-Traditional,Minor and Novel Food
Course code TUTP/TWFZN
Organizational form of instruction no contact
Level of course Doctoral
Year of study not specified
Semester Winter and summer
Number of ECTS credits 0
Language of instruction Czech, English
Status of course unspecified
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
Course content
- Characteristics of non-traditional, minor and novel foods; food quality requirements. - Chemical composition and quality of non-traditional, minor and novel plant-based foods (edible flowers, mushrooms, algae, pseudocereals, fermented foods etc.). - Chemical composition and quality of non-traditional, minor and novel animal-based foods (edible insects, bee products, fermented foods etc.). - Extraction and processing of raw materials applicable in the production of non-traditional, minor and novel foods. - Research and development of non-traditional, minor and novel foods. - Preparation and evaluation of experiments using modern ICT methods.

Learning activities and teaching methods
  • Preparation for examination - 50 hours per semester
learning outcomes
Knowledge
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce.
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce.
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce.
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce.
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu).
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu).
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit).
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit).
Skills
Prohledat dostupné informační zdroje.
Prohledat dostupné informační zdroje.
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu.
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu.
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce.
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce.
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje.
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje.
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
teaching methods
Knowledge
Individual work of students
Individual work of students
Methods for working with texts (Textbook, book)
Methods for working with texts (Textbook, book)
Skills
Individual work of students
Individual work of students
Practice exercises
Practice exercises
assessment methods
Knowledge
Text analysis
Text analysis
Background research
Background research
Conversation
Conversation
Preparation of a presentation
Preparation of a presentation
Recommended literature


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester