Lecturer(s)
|
-
Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
|
Course content
|
- Characteristics of raw materials and ingredients used in the production of plant-based foods. - Technological processes used in production of plant-based foods. Applicability of different raw materials in food production. Relation between the characteristics of raw material and quality of the final product. - Physical, chemical, biochemical and other changes occurring in raw materials, semi-finished and final foods of plant origin. - Factors influencing the quality of raw materials, semi-finished foods and final foods. - Microbiology of raw materials and foods of plant origin. - Effect of the characteristics of plant-based raw materials on the quality of the final food. - Functional and novel foods of plant origin. - Preparation and evaluation of experiments using modern ICT methods.
|
Learning activities and teaching methods
|
- Preparation for examination
- 50 hours per semester
|
learning outcomes |
---|
Knowledge |
---|
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Skills |
---|
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
teaching methods |
---|
Knowledge |
---|
Individual work of students |
Individual work of students |
Methods for working with texts (Textbook, book) |
Methods for working with texts (Textbook, book) |
Skills |
---|
Individual work of students |
Individual work of students |
Practice exercises |
Practice exercises |
assessment methods |
---|
Knowledge |
---|
Text analysis |
Text analysis |
Background research |
Background research |
Conversation |
Conversation |
Preparation of a presentation |
Preparation of a presentation |
Recommended literature
|
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. VŠCHT Praha, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
|