| 
        Lecturer(s)
     | 
    | 
        
     | 
    | 
        Course content
     | 
    
        - Careers in Tourism - Destinations - Hotel Facilities - Tour Operators - Dealing with Guests - Travel Agencies - Hotel Reservations - Getting Around - Eating Out - Traditions - Special Interest Tours - Grammar - Test
         
         
     | 
    | 
        Learning activities and teaching methods
     | 
    
        
        Dialogic (Discussion, conversation, brainstorming), Methods for working with texts (Textbook, book)
        
            
                    
                
                    
                    - Home preparation for classes
                        - 24 hours per semester
                    
 
                
                    
                    - Participation in classes
                        - 26 hours per semester
                    
 
                
                    
                    - Preparation for course credit
                        - 20 hours per semester
                    
 
                
                    
                    - Preparation for examination
                        - 20 hours per semester
                    
 
                
             
        
        
     | 
    
        
        | prerequisite | 
|---|
| Knowledge | 
|---|
| This course assumes knowledge of English at level B2 of the Common European Framework of Reference for Languages. | 
| This course assumes knowledge of English at level B2 of the Common European Framework of Reference for Languages. | 
| learning outcomes | 
|---|
|   | 
|   | 
| popsat základní členění pracovních pozic dle segmentů v hotelnictví a turismu | 
| popsat základní členění pracovních pozic dle segmentů v hotelnictví a turismu | 
| komplexně vysvětli jednotlivé pozice v hotelnictví a turismu, jejich agendu a dovednosti pro ně nezbytné | 
| komplexně vysvětli jednotlivé pozice v hotelnictví a turismu, jejich agendu a dovednosti pro ně nezbytné | 
| charakterizovat  hlavní rozdíly mezi cestovní kanceláří a cestovní agenturou | 
| charakterizovat  hlavní rozdíly mezi cestovní kanceláří a cestovní agenturou | 
| definovat poslední trendy v turismu  | 
| definovat poslední trendy v turismu  | 
| stanovit vhodnou strategii při zvládání komunikace s hosty v hotelu | 
| stanovit vhodnou strategii při zvládání komunikace s hosty v hotelu | 
| describe the basic breakdown of job positions according to segments in the hotel and tourism industry | 
| describe the basic breakdown of job positions according to segments in the hotel and tourism industry | 
| comprehensively explain the individual positions in the hotel and tourism industry, their agenda and the necessary skills  | 
| comprehensively explain the individual positions in the hotel and tourism industry, their agenda and the necessary skills  | 
| characterize the main differences between a retail travel agency and a wholesale travel agency | 
| characterize the main differences between a retail travel agency and a wholesale travel agency | 
| define the latest trends in tourism | 
| define the latest trends in tourism | 
| establish a suitable strategy for managing communication with guests in the hotel | 
| establish a suitable strategy for managing communication with guests in the hotel | 
| Skills | 
|---|
| provést kompletaci zájezdového balíčku s dílčími částmi (ubytování, doprava, pojištění atd.) | 
| provést kompletaci zájezdového balíčku s dílčími částmi (ubytování, doprava, pojištění atd.) | 
| reagovat adekvátně na požadavky hostů na recepci | 
| reagovat adekvátně na požadavky hostů na recepci | 
| řešit problémové situace na recepci | 
| řešit problémové situace na recepci | 
| provést porovnání a stanovit výhodnost při hledání letenek v online prostředí | 
| provést porovnání a stanovit výhodnost při hledání letenek v online prostředí | 
| dokázat popsat turisticky zajímavé místa v České Republice a v zahraničí | 
| dokázat popsat turisticky zajímavé místa v České Republice a v zahraničí | 
| complete the tour package with sub-parts (accommodation, transport, insurance, etc.)  | 
| complete the tour package with sub-parts (accommodation, transport, insurance, etc.)  | 
| respond adequately to guests' requests at the reception | 
| respond adequately to guests' requests at the reception | 
| solve problem situations with guests at the reception | 
| solve problem situations with guests at the reception | 
| compare and determine the best value when searching for airline tickets online | 
| compare and determine the best value when searching for airline tickets online | 
| be able to describe places of tourist interest in the Czech Republic and abroad | 
| be able to describe places of tourist interest in the Czech Republic and abroad | 
| teaching methods | 
|---|
| Knowledge | 
|---|
| Methods for working with texts (Textbook, book) | 
| Methods for working with texts (Textbook, book) | 
| Dialogic (Discussion, conversation, brainstorming) | 
| Dialogic (Discussion, conversation, brainstorming) | 
| assessment methods | 
|---|
| Grade (Using a grade system) | 
| Grade (Using a grade system) | 
| Oral examination | 
| Oral examination | 
    
    
    | 
        Recommended literature
     | 
    
        
            
                
                - 
                    Peter Strutt. English for International Tourism - Student´s book. England, 2015. ISBN 978-1-4479-2383-1.
                
 
            
                
                - 
                    Strutt, P. English for International Tourism-Workbook. Longman, 2009. ISBN 978-0-582-47984-5.
                
 
            
         
         
         
     |