Course: Advanced Methods of Production Management

» List of faculties » FAM » MUPI
Course title Advanced Methods of Production Management
Course code MUPI/2PMPR
Organizational form of instruction Consultation
Level of course Master
Year of study not specified
Semester Summer
Number of ECTS credits 5
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Tuček David, prof. Ing. Ph.D.
  • Dlabač Jaroslav, Ing. Ph.D.
  • Papadakis Aleš, Ing.
  • Chromjaková Felicita, prof. Ing. PhD.
Course content
Lectures: - Introduction, production system - basic terms, case study. - Tools for identification and analysis used in systems management. - INDUSTRY 4.0. - pitfalls of digitization of industry and services. - INDUSTRY 4.0 vs. requirements on the production system. - Nástroje pro řízení kvality pro pokročilé výrobní systémy. - Process improvement (case studies) FMEA, DOE - experiment planning, DMAIC. - Digitalization of production with MES systems, MES systems functionality. - The advanced design of production processes (data analysis, production process model). - Theory of constraints, the cycle of planning and production control with constraints, DBR concept. - APS systems, integrated production planning and scheduling, concepts of ATP, AATP, CTP, PTP. - Information systems for planning and production management. - Lean production planning and scheduling (one-piece flow, shojinka, Toyota Kata, KPI for advanced production planning and scheduling). - Case studies of applications of PI methods in advanced production systems. Seminars: - Introduction, production systems and productivity - Introduction to PI and process improvement - Creation of standards and the 5S method in practice - an example of the project implementation 5S in a company - OEE - CEZ - connection to MES and calculations - SMED - Quick change for adjustment, Poka Yoke - Lines and cells design - SFM - Shop Floor management and lean administration - Order placement and production planning - Determination of production batches, spatial planning, capacity calculations - Capacity balancing, bottleneck calculation - Stocks in production - Kanban

Learning activities and teaching methods
Lecturing, Monologic (Exposition, lecture, briefing), Methods for working with texts (Textbook, book), Practice exercises, Teamwork, Analysis of a presentation, Individual work of students, E-learning
  • Participation in classes - 39 hours per semester
  • Preparation for course credit - 20 hours per semester
  • Home preparation for classes - 20 hours per semester
  • Term paper - 15 hours per semester
  • Preparation for examination - 26 hours per semester
prerequisite
Knowledge
Student bude schopen pracovat s informačními zdroji, definovat konkrétní výzkumný problém a výzkumné otázky, formulovat vědecké hypotézy, aplikovat kvalitativní a kvantitativní metody ve výzkumu a používat matematické a statistické metody pro analýzu dat.
Student bude schopen pracovat s informačními zdroji, definovat konkrétní výzkumný problém a výzkumné otázky, formulovat vědecké hypotézy, aplikovat kvalitativní a kvantitativní metody ve výzkumu a používat matematické a statistické metody pro analýzu dat.
Student will be able to work with the information sources, define specific research problem and research questions, formulate scientific hypotheses, to apply qualitative and quantitative methods in research and to use mathematical and statistical methods for data analysis.
Student will be able to work with the information sources, define specific research problem and research questions, formulate scientific hypotheses, to apply qualitative and quantitative methods in research and to use mathematical and statistical methods for data analysis.
learning outcomes
Výstupní znalosti (student prokazuje tyto znalosti): Absolvent předmětu dokáže: - definovat základní terminologii celé problematiky - popsat výrobní systém - definovat základní prvky výrobního systému - definovat základní požadavky na výrobní systém - vysvětlit podstatu Industry 4.0 a všech jeho pilířů - vyjádřit postup zavádění nástrojů pro řízení kvality - charakterizovat nástroje pro identifikaci a analýzy využitelné při řízení systémů - interpretovat podstatu digitalizace výroby se systémy MES - diskutovat zlepšování procesů využitím nástrojů řízení kvality - formulovat základní postup výpočtu rizikového čísla v rámci metodiky FMEA, - porozumět celému postupu plánování experimentů - DOE (Design of Experiment) - diskutovat podstatu cyklu DMAIC ve vazbě na 6 Sigma - vysvětlit základní úskalí digitalizace průmyslu a služeb ve vazbě na INDUSTRY 4.0. - formulovat základní pilíře Total Quality Managementu - vyjádřit strukturu Quality Management Systému - porozumět základním lokálním nástrojům pro řízení kvality - vysvětlit strukturu standardů ISO 900X a certifikace dle těchto - rozdělit procesy dle ISO 9001 (s využitím kriteriální tabulky pro dělení procesů) - vyhodnotit využití standardů řady QS 9000 a VDA - analyzovat úroveň orientace firmy na neustálé zlepšování procesů - identifikovat smyčku kvality - vypočíst totální produktivitu, parciální produktivitu, vyjádřit standard produktivity a index produktivity a vysvětlit vazby mezi nimi
Výstupní znalosti (student prokazuje tyto znalosti): Absolvent předmětu dokáže: - definovat základní terminologii celé problematiky - popsat výrobní systém - definovat základní prvky výrobního systému - definovat základní požadavky na výrobní systém - vysvětlit podstatu Industry 4.0 a všech jeho pilířů - vyjádřit postup zavádění nástrojů pro řízení kvality - charakterizovat nástroje pro identifikaci a analýzy využitelné při řízení systémů - interpretovat podstatu digitalizace výroby se systémy MES - diskutovat zlepšování procesů využitím nástrojů řízení kvality - formulovat základní postup výpočtu rizikového čísla v rámci metodiky FMEA, - porozumět celému postupu plánování experimentů - DOE (Design of Experiment) - diskutovat podstatu cyklu DMAIC ve vazbě na 6 Sigma - vysvětlit základní úskalí digitalizace průmyslu a služeb ve vazbě na INDUSTRY 4.0. - formulovat základní pilíře Total Quality Managementu - vyjádřit strukturu Quality Management Systému - porozumět základním lokálním nástrojům pro řízení kvality - vysvětlit strukturu standardů ISO 900X a certifikace dle těchto - rozdělit procesy dle ISO 9001 (s využitím kriteriální tabulky pro dělení procesů) - vyhodnotit využití standardů řady QS 9000 a VDA - analyzovat úroveň orientace firmy na neustálé zlepšování procesů - identifikovat smyčku kvality - vypočíst totální produktivitu, parciální produktivitu, vyjádřit standard produktivity a index produktivity a vysvětlit vazby mezi nimi
Output knowledge (the student demonstrates this knowledge): The graduate will be able to: - define the basic terminology of the whole issue - describe a production system - define the basic elements of a production system - define the basic requirements for a production system - explain the essence of Industry 4.0 and all its pillars - describe the process of implementing quality management tools - characterise the identification and analysis tools used in systems management - interpret the essence of digitising production with MES systems - discuss process improvement by using quality management tools - formulate the basic procedure for calculating the risk number in the context of the FMEA methodology, - understand the entire Design of Experiment (DOE) process - discuss the essence of the DMAIC cycle in relation to 6 Sigma - explain the basic pitfalls of digitalization of industry and services in relation to INDUSTRY 4.0. - formulate the basic pillars of Total Quality Management - express the structure of a Quality Management System - understand the basic local quality management tools - explain the structure of the ISO 900X standards and the certification according to these standards - divide the processes according to ISO 9001 (using the criteria table for dividing processes) - evaluate the use of the QS 9000 series and VDA standards - analyse the company's level of orientation towards continuous process improvement - identify the quality loop - calculate total productivity, partial productivity, express productivity standard and productivity index and explain the links between them
Output knowledge (the student demonstrates this knowledge): The graduate will be able to: - define the basic terminology of the whole issue - describe a production system - define the basic elements of a production system - define the basic requirements for a production system - explain the essence of Industry 4.0 and all its pillars - describe the process of implementing quality management tools - characterise the identification and analysis tools used in systems management - interpret the essence of digitising production with MES systems - discuss process improvement by using quality management tools - formulate the basic procedure for calculating the risk number in the context of the FMEA methodology, - understand the entire Design of Experiment (DOE) process - discuss the essence of the DMAIC cycle in relation to 6 Sigma - explain the basic pitfalls of digitalization of industry and services in relation to INDUSTRY 4.0. - formulate the basic pillars of Total Quality Management - express the structure of a Quality Management System - understand the basic local quality management tools - explain the structure of the ISO 900X standards and the certification according to these standards - divide the processes according to ISO 9001 (using the criteria table for dividing processes) - evaluate the use of the QS 9000 series and VDA standards - analyse the company's level of orientation towards continuous process improvement - identify the quality loop - calculate total productivity, partial productivity, express productivity standard and productivity index and explain the links between them
Student will be able to work with the information sources, define specific research problem and research questions, formulate scientific hypotheses, to apply qualitative and quantitative methods in research and to use mathematical and statistical methods for data analysis.
Student will be able to work with the information sources, define specific research problem and research questions, formulate scientific hypotheses, to apply qualitative and quantitative methods in research and to use mathematical and statistical methods for data analysis.
Skills
Výstupní dovednosti (student prokazuje po absolvování předmětu tyto dovednosti): Aplikovat vybrané metody a nástroje průmyslového inženýrství v praxi - 5S, SMED, Poka Yoke, metody štíhlé administrativy Navrhnout vizualizační tabuli pro Shop Floor Management Vypočítat ukazatele výrobního procesu - velikost výrobní dávky, celková efektivita zařízení, kapacita výroby Navrhnout vytaktování výrobní linky Provést hodnocení výrobního procesu a identifikovat v něm úzké místo Stanovit potřebný počet strojů pro výrobu Plánovat materiálové potřeby na základě metody Material Requirements Planning (MRP I) Provést porovnání vícero možností prostorového řešení výroby
Výstupní dovednosti (student prokazuje po absolvování předmětu tyto dovednosti): Aplikovat vybrané metody a nástroje průmyslového inženýrství v praxi - 5S, SMED, Poka Yoke, metody štíhlé administrativy Navrhnout vizualizační tabuli pro Shop Floor Management Vypočítat ukazatele výrobního procesu - velikost výrobní dávky, celková efektivita zařízení, kapacita výroby Navrhnout vytaktování výrobní linky Provést hodnocení výrobního procesu a identifikovat v něm úzké místo Stanovit potřebný počet strojů pro výrobu Plánovat materiálové potřeby na základě metody Material Requirements Planning (MRP I) Provést porovnání vícero možností prostorového řešení výroby
Exit skills (the student demonstrates the following skills upon completion of the course): Application of selected methods and tools of industrial engineering in practice - 5S, SMED, Poka Yoke, Lean Administration methods Designing visualization board for Shop Floor Management Calculation of the indicators of the production process - production batches, Overall Equipment Effectiveness, production capacity Designing the tact of production lines and production line timing Assessment of the production process and identifying a bottleneck in it Determining the required number of machines for production Planning of material needs based on the Material Requirements Planning (MRP I) method Performing a comparison of several options for the spatial solution (layout) of production
Exit skills (the student demonstrates the following skills upon completion of the course): Application of selected methods and tools of industrial engineering in practice - 5S, SMED, Poka Yoke, Lean Administration methods Designing visualization board for Shop Floor Management Calculation of the indicators of the production process - production batches, Overall Equipment Effectiveness, production capacity Designing the tact of production lines and production line timing Assessment of the production process and identifying a bottleneck in it Determining the required number of machines for production Planning of material needs based on the Material Requirements Planning (MRP I) method Performing a comparison of several options for the spatial solution (layout) of production
teaching methods
Knowledge
Individual work of students
Teamwork
Teamwork
Practice exercises
Practice exercises
Analysis of a presentation
Analysis of a presentation
E-learning
E-learning
Lecturing
Lecturing
Monologic (Exposition, lecture, briefing)
Individual work of students
Methods for working with texts (Textbook, book)
Methods for working with texts (Textbook, book)
Monologic (Exposition, lecture, briefing)
assessment methods
Oral examination
Essay
Essay
Composite examination (Written part + oral part)
Composite examination (Written part + oral part)
Qualifying examination
Qualifying examination
Analysis of a presentation given by the student
Analysis of a presentation given by the student
Analysis of seminar paper
Analysis of seminar paper
Oral examination
Grade (Using a grade system)
Grade (Using a grade system)
Recommended literature
  • AB SANDVIK COROMANT - SANDVIK CZ s.r.o. Příručka obrábění - Kniha pro praktiky. Praha, Scientia, s.r.o., 1997. ISBN 91-97 22 99-4-6.
  • AREZES, P.M., CARVALHO. P.V.R. Ergonomics and human factors in safety management. Boca Raton: CRC Press, Taylor & Francis Group, 2016. ISBN 978-1-4987-2756-3.
  • BADIRU, A. B. Handbook of industrial and systems engineering. Boca Raton: CRC Press, 2014. ISBN 978-1-4665-1504-8.
  • BARTODZIEJ, CH. J. The concept industry 4.0: an empirical analysis of technologies and applications in production logistics. Wiesbaden: Springer Gabler, 2017. ISBN 978-3-658-16501-7.
  • BOZARTH, C. C., HANDFIELD, R. B. Introduction to operations and supply chain management. Global edition. Boston: Pearson, 2017. ISBN 978-1-292-09342-0.
  • BRAU, S. J. Lean manufacturing 4.0: the technological evolution of lean : practical guide on the correct use of technology in lean projects Kanban, 5S, TPM, Kaizen, VSM, 6Sigma, SMED OEE, Hoshin Kanri, Gemba, JIT, TPS, PDCA.. Boca Raton: American Lean SD, 2016. ISBN 978-15-393-2294-8.
  • Heizer, J., Render, B., Munson, CH. Operations Management. Pearson Publishing, 2017. ISBN 978-1-292-14863-2.
  • CHROMJAKOVÁ, F., TUČEK, D., BOBÁK, R. Projektování výrobních procesů pro Průmysl 4.0.. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2017. ISBN 978-80-7454-680-8.
  • CHUA, C. K., LEONG, K. F., LIM, C. S. Rapid Prototyping: Principles and Applications. New Jersey: World Scientific, 2010. ISBN 978-981-277-897-0.
  • KALPAKJIAN, Serope. Manufacturing engineering and technology. Singapore, 2014. ISBN 978-981-06-9406-7.
  • KOCMAN, K., PROKOP, J. Technologie obrábění. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2005. ISBN 80-214-3068-0.
  • PÍŠKA, M. a kolektiv. Speciální technologie obrábění. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., 2009. ISBN 978-80-214-4025-8.
  • RAJA, V., FERNANDES, K. J. Reverse Engineering: An Industrial Perspective. Series: Springer Series in Advanced Manufacturing, 2008. ISBN 978-1-84628-856-2.
  • ROTHER, M. Toyota kata: systematickým vedením lidí k výjimečným výsledkům. Praha: Grada Publishing, 2017. ISBN 978-80-271-0435-2.
  • SHAW, M. C. Metal Cutting Principles. 2nd ed. Oxford University Press, 2005. ISBN 0-19-514206-3.
  • SPEEGLE, M. Process Technology Plant Operations. Boston: Cengage Learning, 2016. ISBN 978-1-133-95015-8.
  • TLUSTY, J. Manufacturing Process and Equipment. Prentice Hall, 1999. ISBN 10-0201498650.
  • Tuček, David. Výrobní systémy. Vyd. 2. upr. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. ISBN 8073183811.
  • USTUNDAG, A., CEVIKCAN, E. Industry 4.0: Managing The Digital Transformation. Springer Verlag, 2018. ISBN 978-3-319-57870-5.
  • USTUNDAG, Alp a Emre CEVIKCAN. Industry 4.0: managing the digital transformation. Switzerland: Springer, 2018. ISBN 978-3-319-57869-9.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester