Vyučující
|
-
Grečnár Ján, prof. Ing. ArtD.
|
Obsah předmětu
|
Přehled probírané látky: - Historické kořeny vícekanálového zvuku - Monitorování vícekanálového zvuku, požadavky na režii, požadavky na poslechové monitory - Mikrofonní techniky snímání zvuku pro stereo a vícekanálové aplikace - Vícekanálová mixáž zvuku - Formáty vícekanálové produkce, analogové, digitální - Dolby E
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Demonstrace, Projekce (statická, dynamická)
- Účast na výuce
- 36 hodin za semestr
|
Předpoklady |
---|
Odborné znalosti |
---|
Rozvíjejí se individuální tvůrčí schopnosti studentů při samostatných náročných projektech a zároveň dochází k prohlubování teoretických znalostí. |
Rozvíjejí se individuální tvůrčí schopnosti studentů při samostatných náročných projektech a zároveň dochází k prohlubování teoretických znalostí. |
Výsledky učení |
---|
Posluchač je schopen se orientovat v trikových technologiích a zvolit Odpovídající technologické řešení tvůrčího úkolu. |
Posluchač je schopen se orientovat v trikových technologiích a zvolit Odpovídající technologické řešení tvůrčího úkolu. |
Vyučovací metody |
---|
Demonstrace |
Demonstrace |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Projekce (statická, dynamická) |
Projekce (statická, dynamická) |
Hodnotící metody |
---|
Analýza výkonů studenta |
Ústní zkouška |
Ústní zkouška |
Analýza výkonů studenta |
Doporučená literatura
|
-
BARLET, Bruce. BARLETT, JennY. On-Location Recording Techniques.. Focal Press. 1999. ISBN 0-240-80379-5.
-
COLLINS, Mike. Pro Tools for Music Production. Focal Press. 2002. ISBN 0-240-51640-0.
-
HOLMAN, Tomlinson. Sound for Film and Television.. Focal Press. 2002. ISBN 0-240-80453-8.
-
MILLERSON, Gerald. Television Production.. Focal Press. 2007. ISBN 0-240-51492-0.
-
RAYBURN, Ray A. Eargle´s Microphone Book.. Focal Press. 2013. ISBN 978-0-240-82075.
-
YEWDALL, David Lewis. Practical Art of Motio Picture Sound.. Focal Press, 2003. ISBN 0-240-80525-9.
|